Managed Cloud Backup zonder limiet:

Deze service hebben wij speciaal voor het MKB ingericht, maar particulieren kunnen uiteraard ook gebruik maken van deze dienst.

De Cloud backup is geschikt voor Desktops, Laptops, Werkstations, Windows OS, & Mac Os.
Voor specifieke doeleinden zoals backup van eigen E-mail en Database servers e.d. kunt U het beste even contact met ons opnemen.

Managed cloud backup betekent dat er voor U geen omkijken naar is. Servirex Computers installeert, beheert, controleert, en test uw backup volledig in de achtergrond.
En ongelimiteerd is bij ons ook echt zonder limiet qua grootte of aantal bestanden. Als U 85.000 bestanden wilt veiligstellen dan kan dat!
Geen limiet betekent ook dat U nooit meer een duurdere backup licentie nodig heeft naarmate uw bestanden in aantal toenemen.
En als extra maken wij niet alleen een backup van Uw documenten, maar ook van het hele systeem wat diverse extra’s bied als herstel nodig is.

Veel gehoorde misverstanden:

Ik heb al Google Drive of MS OneDrive als backup:
Dit zijn geen backup, maar Synchronisatie tools. Als U per ongeluk een folder met bestanden verwijdert op de PC dan worden deze na een korte periode ook verwijderd van de Google Drive of Microsoft OneDrive.

Ik heb al een backup op USB harddisk of stick:
Als de backup nog nooit getest is d.m.v. terugplaatsing van bestanden, dan heeft U geen backup!
USB media gaan ook regelmatig kapot. Met onze Cloud opslag met 246.373 harddrives die elkaar synchroon kopiëren is het onwaarschijnlijk dat dit ooit zal voorkomen.

Ik heb al een goed geteste backup op externe USB media:
U voldoet dan helaas nog niet aan de drie punten backup voorwaarden waarmee U de risico’s van data verlies echt uitsluit.
1. Bestanden lokaal op PC, Laptop, NAS, o.i.d.
2. Kopie op 2e medium losgekoppeld van PC of Laptop.
3. Kopie op fysiek andere locatie i.v.m. Brand, Wateroverlast, of diefstal.

De kosten:

Prijs per jaar: €119,40* (€9,95 p maand, per jaar gefactureerd, Licentie is voor 1 computer)
Eenmalige eerste installatie: €24,40*

*Prijzen excl. btw voor 1 computer met onbeperkte data, volledig gemonitord en beheerd door Servirex Computers, en 1x p.j. een extra volledige systeem backup.

Wat krijgt U:

Geen zorgen of moeilijke installaties voor U; Wij dragen zorg voor de installatie, configuratie, en monitoring van het gehele backup proces.
Ongelimiteerd aantal en grootte van bestanden! Geen limiet meer waardoor backup abonnementen vaak steeds duurder worden voor meer opslag.
De software op de pc zorgt ervoor dat alle belangrijke documenten, foto’s, boekhouding ed. continu veilig worden opgeslagen in een beveiligde cloud omgeving.
Ook alle lokaal opgeslagen E-mail, Google Drive, en MS Onedrive bestanden worden meegenomen in de backup.
Van alle opgeslagen bestanden in de cloud kunt U ook eerdere gewijzigde versies herstellen.
Eenmaal per jaar maken wij (indien mogelijk op afstand) een volledige PC backup waarbij naast de dagelijkse bestanden ook alle programma’s opgeslagen worden.
De jaarlijkse backup vind bij voorkeur plaats op een lokaal aangesloten opslag medium zoals een harddisk met usb kabel, welke door klant aangeleverd dient te worden(*).
Verwijderde of gewijzigde bestanden in de cloud backup worden maximaal 1 jaar bewaard(**), maar zijn daarna nog wel te herstellen vanaf het jaarlijkse opslag medium.
Eenmaal per maand testen wij uw backup door een aantal willekeurige bestanden te herstellen in onze beveiligde test omgeving.
De jaarlijkse volledige backup kan in de meeste gevallen ook gebruikt worden om binnen een half uur een PC volledig te herstellen!

*    Informeer bij Servirex Computers voor de mogelijkheden indien U geen extern medium zoals een usb-harddisk in bezit heeft.
** Na 1 jaar worden bestanden die op de pc verwijderd zijn ook uit de cloud verwijderd. Daarna zijn deze nog wel beschikbaar op de door u geleverde externe harddisk.

Hoe wordt uw data opgeslagen:

Alle data wordt vóór verzending onleesbaar gemaakt door middel van encryptie en dan pas verstuurd.
De backup servers staan in Amsterdam, waardoor dit valt onder Europese & Nederlandse wetgeving.
Data servers in Nederland hebben ook als voordeel dat een backup of herstel snel verloopt.
Servirex Computers test regelmatig of uw bestanden uit de backup wel goed te herstellen zijn.

Uw bestanden worden bewaard met de gouden backup regels:
1. Bestanden lokaal op PC, Laptop, NAS, o.i.d.
2. Kopie op 2e medium losgekoppeld van PC of Laptop.
3. Kopie op fysiek andere locatie i.v.m. Brand, Wateroverlast, of diefstal.

Voorwaarden:

Facturering vindt jaarlijks plaats en wordt één jaar vooruit gefactureerd.
Bij voorkeur levert de klant het externe medium zoals harddisk met usb kabel voor de jaarlijkse lokale backup.
De overeenkomst wordt stilzwijgend per jaar verlengd met een opzegtermijn van minimaal één maand voor verlenging.
Aanvullende ondersteuning zoals het terugplaatsen van een backup zal plaatsvinden op basis van de daadwerkelijk verrichte arbeidsuren.

Garantie:

Wij zetten ons volledig in voor de best mogelijke bescherming van uw gegevens, maar een 100% garantie dat elk bestand altijd te herstellen is, of de garantie dat er nooit iets fout kan gaan met uw data bestaat in deze wereld helaas niet.
Wij monitoren de backup en ontwikkelingen op dit gebied goed, en dankzij ons systeem van online backup in combinatie met een lokale jaarlijkse backup hebben wij een solide en betrouwbare backup opgezet voor uw data.