LastPass wachtwoord manager. Orde in de chaos.

Servirex Computers - Lastpass Safe
LastPass

Steeds vaker worden websites gekraakt en buitgemaakte wachtwoorden gepubliceerd alsof het niets is.

Het Probleem:

Teveel websites waar we loginnamen en wachtwoorden voor nodig hebben, en tegelijkertijd hoor je overal het nadrukkelijke advies nergens hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken. Ik heb bovenstaande wijsheid al lang geleden gehoord en sta er 100% achter, maar het is gewoonweg onmogelijk om voor elke website een apart wachtwoord te verzinnen en te onthouden en dan ook nog eens eentje die moeilijk te raden is.

Toch kan je het bovenstaande maar beter doen, en doe dit gisteren! Want als er 1 website gekraakt wordt dan zullen de hackers met de buitgemaakte login informatie ook inloggen vele andere websites. Zelfs al hebben ze alleen maar een naam en geen wachtwoord, dan is de techniek tegenwoordig snel genoeg om het wachtwoord erbij te raden.

Een veilig wachtwoord bestaat uit minimaal 12 tekens en bevat grote letters, kleine letters, cijfers, vreemde tekens, en is een niet bestaand woord of zin.

Ik wilde toch graag op elke website een ander moeilijk te raden wachtwoord en had absoluut geen zin meer om dat handmatig bij te houden in een (ook alweer beveiligd met een wachtwoord) document of Excel sheet zoals ik nu al maanden deed.

De Oplossing:

Sinds een maandje gebruik ik software die me daarbij helpt, en heb nu genoeg ervaring ermee opgedaan dat ik dit van harte kan aanbevelen. De software heet LastPass, en het is een soort van kluis waarin je o.a. alle wachtwoorden van websites in kan bewaren. Je hoeft vanaf dat moment alleen nog maar 1 wachtwoord te onthouden en je wordt op alle websites automatisch ingelogd bij elk bezoek.

De software LastPass heeft buiten dit belangrijkste onderdeel nog vele andere trucjes onder de motorkap zoals een overzicht geven van je websites met dubbele en zwakke wachtwoorden. En de software helpt je dan ook nog eens met het wijzigen van die wachtwoorden in zeer goede willekeurige versies.

Bij deze dus voor iedereen van harte aan te raden: LastPass.

John Vermeulen Servirex Computers.

Informatie:

Prijs:        Gratis (betaalde versie beschikbaar a $12 p.j. met extra opties).

Taal:        Diversen waaronder ook NLD

Website:  Lastpas.com